Stenging av norsk skole skapte behov for et digitalt felleskap i korona-pandemien

Kvelden før skolene stengte 12.mars, opprettet vi en dugnad for digitale lærere. Det ble raskt stor aktivitet og 60.000+ lærere i hovedgruppa samt ca 30.000 i undergrupper. Dugnaden er over, men gruppene og det digitale samfunnet består. Det drifter vi videre.

1.-7. trinn

Fellesskap for lærere på 1. - 7. trinn i norsk skole.

8.-10. trinn

Fellesskap for lærere på 8. - 10- trinn i norsk skole.

VGS Studiespes

Felleskap for lærere i videregående skoler med studiespesialisering.

VGS Yrkesfag

Fellesskap for alle som jobber med yrkesfag i videregående skole.

Ressursgruppa

Fellesskap for spesialpedagoger på alle trinn.

Kohort

Fellesskap for alle som er interessert i kohort og smittevern.

Dette fikk vi til den første uka

• Samlet 57.000 + lærere og skolefolk.
  • Hatt ca 30 direktesendte TV-sendinger med kunnskapsminister Guri Melby og andre sentrale personer.
  • Gitt lærere mulighet til å snakke direkte til myndighetene og vært usedvanlig aktive i diskusjoner, refleksjoner og digitalt samfunnsbygging.
  • Blitt trukket fram i nasjonale medier som TV2, NRK, Aftenposten, VG mm.
  • Omtalt i og av de fleste bransjeorganisasjoner.
  • Blitt omtalt som det eneste initiativet med navn av Erna Solberg i hennes tale til folket 18.mars.
  • Bidratt sterkt til at NRK lanserer skole-TV på lineær TV.
  • Lest og moderert samtlige beskjeder i samfunnet for å redusere støy for lærerne.
  • Vi har ikke mottatt støtte fra noen partnere. Alt ble oppnådd med 100 % frivillig innsats.

Utdanningsdirektoratet belønnet innsatsen i #koronadugnaden

I mai 2020 ble Pålogga oppfordret til å søke om midler fra Utdanningsdirektoratets haste-tilskuddsordning  “Tilskudd til initiativ som støtter undervisningen hjemme under korona-utbruddet” . I sommer fikk vi ja på søknaden og fikk innvilget 2 258 036,00 kr. Dette er for oss en bekreftelse på at innsatsen som er nedlagt var og fortsatt er enormt viktig. Tusen takk til alle som har bidratt.🖤

I tiden etter skole-nedstengingen 12. mars har det blitt lagt ned stor frivillig innsats for å bygge og drifte  samfunnet “Korona-dugnad for digitale lærere”. Over 60 frivillige har vært innom arbeidet vårt og har gitt av sin verdifulle tid i ulik grad. Et kjerneteam på syv-åtte personer jobbet nærmest døgnet rundt den første måneden for å holde hjulene i gang, drive aktiv moderering for de over 400 000 interaksjonene i gruppene, livesendinger med nøkkelpersoner i Skole-Norge og med tilgjengeliggjøring av ressurser via vår nettside palogga.no. Alle som har bidratt har gjort det med store og bankende hjerter for skolehverdagen for lærere og elever i den rare tida som oppstod.

Digitale ressurser

Da skolene stengte ned åpnet mange digitale læringstilbud for gratis bruk, nå er de fleste tilbake i normal drift. Lista over ressursene kan fortsatt sees her.

Utdanningsdirektoratet belønnet innsatsen i #koronadugnaden

Digitale ressurser