Lærernes tips til påskeaktiviteter for familier

PÅSKEAKTIVITETER FOR FAMILIEN

Påsken er en pause fra digital hjemmeskole, men for noen kan dagene bli lange!

Vi har derfor spurt lærere om tips til hva norske familier kan finne på med eller for barna i påskeferien.

Facebookgruppe for foresatte

Fellesskap for foreldre og foresatte med barn i norsk skole.
NavnNorsk leverandør?PrimærbrukFagTrinnPlattformKommentar
Aftenposten Juniorhttps://www.aftenposten.no/kampanje/aftenpostenjunior/JaMengdetreningAlle fagAlle trinnWebBarn og unge får med seg hva som skjer i nyhetene, men forstår ikke alltid hvordan det henger sammen. I Aftenposten Junior dekker vi det som skjer på en måte barna lettere kan forstå.
Aktiv og gladhttp://www.aktivogglad.noJaKunnskapsbankKroppsøvingAlle trinnWebBruk "aktiv" som innlogging til både brukernavn og passord. Info - Her finnes dans, ulike øvelser, yoga, mindfullness, m.m.
Aktivitetskassenhttp://aktivitetskassen.noJaKunnskapsbankWebMange tips til leik, fysisk aktivitet og fysisk aktiv læring. Mange av aktivitetane er naturleg nok for klasse eller elevgrupper men mange av dei kan enkelt tilpassast for gjennomføring aleine eller med fam. Viktigare enn nokon gong at elevane får bevegd seg litt i løpet av dagen, for betre læring, trivsel og motivasjon.
Andøya ressurssenterhttps://www.narom.no/undervisningsressurser/hjemmeundervisning/?fbclid=IwAR0ZyvEIbYMzuC_df95risu6e1W4W5tlzm47u3zGi1s8Bsgc879SRvWB2vcJaKunnskapsbankNaturfagAlle trinnAktivitetshefter i naturfag
Arbeidsarkhttps://arbeidsark.noNorskSmåskolenNorsk verktøy som lar pedagoger lage tilpassede arbeidsark i matematikk for 1. - 7. trinn.
Aschehoug Univershttps://aunivers.lokus.no/JaKunnskapsbankAlle fagAlle trinnAlle plattformerAlle nye digitale læremidler til fagfornyelsen ligger fritt tilgjengelig (innlogging via Feide) i Aschehoug Univers. Her jobber vi kontinuerlig med å legge ut nytt innhold som kan være til hjelp i den situasjonen skolene er i nå. (1-10. trinn)
Ask studiohttps://www.askstudio.noJaFilmAlle fagVGSWeb3000 undervisningsvideoer med quiz som dekker kompetansemålene i 23 fag på vgs-nivå.
Askbasenhttp://askbasen.noJaKunnskapsbankAlle trinnWebMange tips til leik, fysisk aktivitet og fysisk aktiv læring. Mange av aktivitetane er naturleg nok for klasse eller elevgrupper men mange av dei kan enkelt tilpassast for gjennomføring aleine eller med fam. Viktigare enn nokon gong at elevane får bevegd seg litt i løpet av dagen, for betre læring, trivsel og motivasjon.
Aski Raskihttps://askiraski.no/bestill-provelisens/JaLæreverkNorskSmåskolenWebLesetrening - gratis tilgang frem til sommerferien. Aski Raski benytter Feide eller e-post til pålogging slik at alle kan jobbe med programmet hjemme. Fyll ut skjema her:
Barnashttps://barnas.com/JaMengdetreningAlle fagAlle trinnAlle plattformerAbonnementstjeneste som er gjort tilgjengelig en periode. Et univers for barn i alle aldre. Her kan barna fritt utforske morsomme bildebøker og klassiske eventyr, spennende faktabøker og lærerike språkbøker. Gøyale spill, kjente og kjære barnesanger og ubegrenset tilgang til morsomme pusle- og aktivitetsark er også en del av universet – vi verdsetter fantasien, kreativiteten, litteratur og lek! Den pedagogiske, røde tråden i alt innholdet vårt, sikrer i tillegg barna en trygg og lærerik opplevelse.
Barnebokinstittutethttps://barnebokinstituttet.no/ressurser-om-samtidslitteratur-for-barn-og-unge/?fbclid=IwAR2N_NsqpM0Sz3zU_E3H0HmG6dNku2fRwqVkL9hlkFboYK4OPHiQsaOhWk8JaProduksjonsverktøyNorskAlle trinnWebOm litteraturformidling på nett, pensum/videoressurser fra utdanning i formidling av barnelitteratur
Barnevakten - digital leksehjelphttps://www.barnevakten.no/gratis-digital-leksehjelp/JaKunnskapsbankAlle fagUngdomstrinnDigital leksehjelp fra Barnevakten. Daglig kobler frivillige fra Røde Kors seg på for å hjelpe til med alt fra regnestykker til rettskriving. Tilbudet er rettet mot elever i ungdomsskole og videregående skole.
Basarhttp://link.cappelendamm.no/m/1/73543160/p1-b20073-1a873c1bee774f289b6f0be6322865b1/2/200/a998776e-5833-46ca-bbe5-756ff3faf48bJaKunnskapsbankNorsk som andrespråkAlle trinnWebBasar er et motiverende, digitalt læremiddel med teori og oppgaver for voksne og unge deltakere med norsk som andrespråk på nivå A1-B2.
BBC Bitesizehttps://www.bbc.co.uk/bitesizeKunnskapsbankEngelskAlle trinnWeb
BBC Learn Englishhttp://www.bbc.co.uk/learningenglish/JaKunnskapsbankEngelskAlle trinnWebRessursside for engelskfaget laget av BBC.
BITShttp://esl-bits.net/JaKunnskapsbankEngelskUngdomstrinnGratis engelske bøker for ungdomsskole og VGS.
BNorskhttps://sites.google.com/view/norsk/JaKunnskapsbankNorskBnorsk.no er også kjent som "Birgers norskside". Det er primært tiltenkt personer over 16 år (videregående skole, voksenopplæring, høgere utdanning). Det er også en egen underside for norsklærere. Mesteparten av nettstedet handler om å lære bokmål, men det er også en egen underside om å lære nynorsk.
Bokbussen med merhttps://digital.gan.aschehoug.no/bokbussen/?fbclid=IwAR39d-_1AHn6A-dQDhTIv2xTnKFHEDrIlD59Q-v8RFSjsuRDsR4-gNwR1foJaLæreverkFlere fagSmåskolenWebEn samling gratis aktiviteter og ressurser til bruk i hjemmeskole, digitale og analoge.
Bokmålsordboka / nynorskordbokahttps://ordbok.uib.noJaKunnskapsbankAlle fagAlle trinnWebDigital ordliste
Bokslukerprisenhttps://bokslukerprisen.noJaRessursside eleverNorskMellomtrinnWebLeselystpris med litterære tekster, lydfiler og forslag til undervisningsopplegg for 6. trinn
BookCreater Apphttps://bookcreator.com/2020/03/support-for-schools-affected-by-coronavirus/NeiProduksjonsverktøyAlle fagAlle trinnAlle plattformer
BrainPophttps://educators.brainpop.com/2020/02/19/free-brainpop-access-for-schools-affected-by-the-corona-virus/?utm_source=organic&utm_medium=social&utm_campaign=coronavirus&utm_content=free-accessNeiLæreverkFlere fagAlle trinnWebseveral resources for all disciplines
Breakout Eduhttps://www.breakoutedu.com/funathomeNeiSpillFlere fagAlle trinnWebdigital games that students can play at home
Brettbokahttps://brettboka.noJaLæreverkAlle fagAlle trinnAlle plattformerDigitale lærebøker fra alle forlag. Bruk kampanjekode "corona20"
Bruk huehttps://brukhue.noJaKunnskapsbankAlle fagUngdomstrinnWebGratis undervisningsopplegg fra Telenor om nettvett og nettmobbing for mellomtrinn og ungdomstrinn
Campus Inkrementhttps://campus.inkrement.no/Home/OmvendtUndervisningJaKunnskapsbankFlere fagMellomtrinnAlle plattformervideoforelesninger mm 5-13 trinn
Chrome music Labhttps://musiclab.chromeexperiments.com/Song-Maker/NeiProduksjonsverktøyMusikkMellomtrinnWebMusikk, 5.-7.trinn- Song Maker er en enkel måte for hvem som helst å lage og dele en melodi.
Classroom magazineshttps://classroommagazines.scholastic.com/support/learnathome.htmlNeiKunnskapsbankEngelskBarneskoleWebTverrfaglige engelske historier , med tilsvarende oppgaver.
Classtimehttps://www.classtime.com/en/NeiAsynkron kommunikasjonAlle fagAlle trinnAlle plattformerClasstime is a solution for classrooms that complements in-class teaching with immediate feedback on students’ level of understanding.
co spaceshttps://cospaces.io/edu/NeiProduksjonsverktøyFlere fagUngdomstrinnWebCoSpaces kan brukes til å animere fortellinger ved bruk av kode. Man kan spille inn lyd og bruke forhåndslagede miljøer og karakterer eller lage egne. Det kan også brukes for å kode spill. Ressursen bruker blokkprogrammering, og kan også vises i VR. Det finnes en basis versjon som er gratis, men også en utvidelse.
Code.orghttps://code.org/JaKunnskapsbankProgrammeringMellomtrinnWebInnlogging med en Google-konto, facebook eller Microsoft. Nettsiden gir opplæring i enkle kodeteknikker, man kan så lage egne "spill", og deretter dele link til dette spillet.
CommonLithttps://www.commonlit.org/NeiKunnskapsbankEngelskUngdomstrinnWebReading exercise- A reading program that reaches all students.
CoSinushttp://cosinus.cdu.noJaLæreverkMatematikkVGSWebDigitale oppgaver med automatisk tilbakemelding og hint som tilpasses elevens svar, omvendt videoundervisning og teori basert på Sinus-bøkene for matematikk 1T, 1P og 1P-Y fra Cappelen Damm. Gratis ut skoleåret, med feide-pålogging.
Creazahttps://web.creaza.com/blog/no/creaza-ønsker-å-bidra-i-den-felles-skoledugnadenJaProduksjonsverktøyAlle fagAlle trinnWebCreaza er et kreativt læremiddel som lar elever og lærere skape tegneserier, filmer, digitale fortellinger, podkaster, tankekart og presentasjoner. Har mulighet for synkron kommunikasjon.
Cryphohttps://www.crypho.no/NeiSynkron aktivitetAlle fagAlle trinnAlle plattformerSikker kryptert kommunikasjon (chat, videosamtaler) med BankID-identifikasjon. Kan være til nytte for f.eks PPT, rådgiver og i situasjoner der det behandles sensitive personopplysninger.
Det magiske klasserommethttps://www.reddbarna.no/klasseromJaKunnskapsbankFlere fagMellomtrinnWebsamfunnsfag, KRLE, norsk, engelsk og naturfag, og et svært relevant for alle de nye tverrfaglige emnene. Gjennom filmer, bildeserier, quiz og spill lærer elevene om FNs bærekraftsmål, FNs barnekonvensjon og temaer som ikke-diskriminering, klima, flyktninger, fattigdom og fred.
Differ Chathttps://www.differ.chat/JaAsynkron kommunikasjonAlle fagHøyere utdanningAlle plattformerEtablering av 1-1 samtaler, gruppesamtaler og god kommunikasjon med studenter online. Spesielt laga for høyere utdanning, men kanskje kan komme til god bruk på VGS og ungdomsskole også.
Digital hjemmeundervisninghttps://www.uv.uio.no/forskning/satsinger/fiks/digital-hjemmeundervisning/JaKunnskapsbankAlle fagAlle trinnWebUiO kommer til å legge ut digitale ressurser, forskning og perspektiver på undervisning hjemmefra og andre nyttige lenker og verktøy.
Discovery Edhttps://www.discoveryeducation.com/coronavirus-response/NeiKunnskapsbankEngelskUngdomstrinnWebWhether you’re looking for fun videos, interactive activities, or complete, ready-to-use lesson plans, Discovery Education Experience has everything teachers want and students need to enhance virtual learning.
Du bestemmerhttps://www.dubestemmer.no/JaLæreverkAlle fagMellomtrinnWebDigital dømmkraft er tema hos dubestemmer.no
Duckstershttps://www.ducksters.com/NeiLæreverkEngelskAlle trinnWebEngelsk, mange tema, leseforståing.
Duolingohttps://schools.duolingo.com/NeiLæreverkFremmedspråkAlle trinnWebfremmedspråk nivå 1,2 og 3
Easy correctNeiProduksjonsverktøyFlere fagVGSEasyCorrects verktøyer til Google og Office 365 brukes av mer enn 4000 lærere ved ungdom- og videregående skoler i Danmark og Norge.
EbokBib- Offentlig Bibliotek på netthttp://ebokbib.no/JaKunnskapsbankAlle fagAlle trinnAlle plattformerDigitale bøker fra Deichmanske bilbiotek, og en rekke andre offentlige biblioteker i Norge. Trenger lånekort.
Ebøkerhttps://ebok.no/eboker/gratis/JaMengdetreningNorskBarneskoleAlle plattformerEbøker, noen titler kan leses gratis i en periode
Edmodohttps://go.edmodo.com/distancelearning/?utm_source=marketing&utm_medium=visitor-site&utm_campaign=wp-2020-q1-teacher-distance-learning&utm_content=nav-barNeiSynkron aktivitetAlle fagAlle trinnWebSimplify communication and improve student engagement in your classroom and beyond.
EdStephttps://edstep.com/NeiLæreverkAlle fagAlle trinnWebKursplattform. Mange ferdige kurs der som kan deles, redigeres eller gjenbrukes
Education Perfecthttps://epforlearning.com/2020/education-perfects-technology-minimising-impact-on-100-coronavirus-affected-schools-in-china/NeiAsynkron kommunikasjonAlle fagAlle trinnWebLMS
Elevkanalenhttps://www.elevkanalen.no/PublicJaKunnskapsbankAlle fagAlle trinnWebTV2s tilbud til skoler (het TV2 skole før). Mye multimodalt innhold for flere fag og flere trinn. Egne opplegg med oppgaver knyttet til.
Emilehttps://www.emile-education.com/schools-corona-virus/NeiSpillEngelskSmåskolenAlle plattformerEmile is a multi-award winning app and online program that covers the UK national primary curriculum for numeracy and SPaG with some phonics thrown in. The content is suitable for 4-12 year olds.
Epic!https://www.getepic.com/NeiKunnskapsbankEngelskMellomtrinnAlle plattformer Epic! is the Leading Digital Library for Kids 12 & Under
ErHer - for hørselhemmedehttps://www.statped.no/erherJaKunnskapsbankAlle fagAlle trinnWebStatsPed -nettressurs for undervisning av hørselshemmede barn, unge og voksne.
Fabelaktig formidlinghttps://www.fabelaktigformidling.no/JaKunnskapsbankAlle fagAlle trinnAlle plattformerFabelaktig formidling er Kopinors nettsted rettet spesielt mot lærere. Her deler vi artikler om opphavsrett, tips, intervjuer og reportasjer om god formidling fra kulturliv, undervisning og forskning.
Faktafykhttps://faktafyk.noJaLæreverkNorskUngdomstrinnSakprosamagasin for ungdom med tekster og forslag til undervisningsopplegg for ungdomstrinnet
Filosofi i skolenhttps://filosofiiskolen.no/JaKunnskapsbankKRLEUngdomstrinnWebVerktøy til å undervise i etikk, humanisme og kristendom på en filosofisk måte, basert på læreplanen i KRLE-faget på trinn 8-10.
Finn ordhttp://adjunktantonsen.moldesoft.no/wordfind/JaMengdetreningNorskAlle trinnWebDigitalt ordsøk med de 500 vanligste ordene i basen. Velg mellom bokmål og nynorsk, antall ord, min/maks bokstaver (12 bokstaver mener jeg er det meste i listen), velg leseretning og ikke minst velg mellom små og store bokstaver (små anbefales)
Flipclasshttps://www.flipclass.no/JaKunnskapsbankMatematikkVGSWeb3000 videoer i matematikk og fysikk for vgs. Teori, oppgaver og eksamensløsninger. Alt etter fagplanen. 412 videoer for ungdomsskole.
Flipgridhttps://www.info.flipgrid.comNeiAsynkron kommunikasjonAlle fagAlle trinnWebPlattform for videodiskusjoner. Elevene kan sende inn videoer, og besvare hverandres videoer. Enkel å bruke og gratis.
FloopEduhttps://www.floopedu.com/NeiAsynkron kommunikasjonAlle fagAlle trinnWebTilbakemeldinger i reel tid. Funker for google brukere
FN-sambandethttps://www.fn.no/JaKunnskapsbankFlere fagAlle trinnWebEn rekke digitale og tverrfaglige undervisningsopplegg som elever og lærere kan benytte seg av i denne perioden. Egnet for alle fag og årstrinn
Formbankenhttps://www.elevkanalen.no/PublicJaKunnskapsbankK&HAlle trinnWebFormbanken er den digitale utgaven av tidsskriftet FORM som utgis av Kunst og design i skolen. FORM inneholder blant annet undervisningsopplegg og annet fagdidaktisk stoff.
Framtidahttps://framtida.no/JaKunnskapsbankFlere fagUngdomstrinnWebNyhende- og debattavisa for ungdom. Aktuell i norsk, samfunnsfag, naturfag og KRLE på ungdomstrinnet og vidaregåande
Framtida juniorhttps://framtidajunior.noJaKunnskapsbankFlere fagBarneskoleWebNynorske nyhende og aktivitetar for elevar i barneskulen
Fremtidsreisenhttps://fremtidsreisen.no/JaSynkron aktivitetSamf/naturfagUtrinn/VGSWebFremtidsreisen er et interaktivt undervisningsopplegg om klimaendringer og fremtidstenkning hvor Samuel Massie guider igjennom en klasseroms- og en hjemmeundervisningsversjon.​Undervisningsopplegget handler om klimautfordringene med bruk av fremtidstenkning som verktøy. Vi mennesker har lett for å skyve vekk informasjon som oppleves som truende eller skremmende ved hjelp av ulike psykologiske forsvarsmekanismer. Det virker handlingslammende. Strukturert fremtidstenkning hvor man blir eksponert for det man har angst for, kan gjøre at disse tingene ikke virker så skremmende lenger.
Frivillighethttps://om.frivillig.no/lrereJaKunnskapsbankSamfunnsfagUngdomstrinnWebBli kjent med frivilligheten.Digitalt gratis materiell for demokrati, medbestemmelse, mestring og samfunnsutvikling.
Games to learn Englishhttps://www.gamestolearnenglish.com/NeiSpillEngelskMellomtrinnWebRessurs for engelsk for fortrinnsvis 2-7 trinn.
Gamilabhttps://gamilab.com/JaMengdetreningAlle fagAlle trinnWebSpillbasert verktøy. Mange tilgjengelige ressurser som kan gjenbrukes.
GoGuardianhttps://www.goguardian.com/blog/learning/goguardian-teacher-for-remote-learning/NeiAsynkron kommunikasjonAlle plattformerat-home web filtering, classroom management, device management, and student safety tools to support you as you transition to remote learning.
Google Siteshttps://sites.google.com/newNeiProduksjonsverktøyAlle fagAlle trinnWebSamskriving og produksjonsverktøy for laging av nettside individuelt eller i grupper/klasser.
Grublehttp://www.gruble.netJaLæreverkFlere fagAlle trinnWebTilbyr oppgaver som krever minimalt med forberedelser, har lav brukerterskel, er lette å forstå, morsomme å bruke og gir god læringseffekt.
Gyldendal hjemmeskolehttps://www.gyldendal.no/grs/HjemmeskoleJaKunnskapsbankFlere fagAlle trinnWebEn samleside for Gyldendal sine gratis digitale ressurser for elever og lærere.
H5Phttps://h5p.org/content-types-and-applicationsNeiProduksjonsverktøyAlle fagAlle trinnWebKan brukast til å lage mange ulike interaktive oppgåver. Designa for gjenbruk, ein kan laste ned og lage sine eigne versjonar.
Haparahttps://hapara.com/from-home/NeiLæreverkAlle fagAlle trinnWebFungerer med G Suite
Hei Verdenhttps://www.heiverden.noJaLæreverkAlle fagAlle trinnWebGratis undervisningsmateriell om: Klima, Barns rettigheter, Global ulikhet og Urfolk. Hei Verden er en skolerettet informasjons- og bistandsorganisasjon.
Heimegymhttps://family.gonoodle.comNeiSynkron aktivitetKRLEAlle trinnWebGøy musikk med øvingar som er morosame for heile familien!
Hubro Educationhttps://hubro.educationJaSpillFlere fagVGSWebHubro Education tilbyr to læringsspill for fag i økonomi, markedsføring og entreprenørskap.
Hurtiglesinghttp://hurtiglesing.noJaMengdetreningNorskAlle trinnWebDette webområdet lærer deg hvordan du kan lese hurtigere og bedre samtidig som du kan oppfatte, huske og forstå mer av det du leser.
i-Readyhttps://www.curriculumassociates.com/products/i-readyNeiLæreverkAlle fagAlle trinnWebi‑Ready is a comprehensive assessment and instruction program that empowers educators with the resources they need to help all students succeed, reduces complexity, saves educators time, and makes differentiated instruction achievable in every classroom.
Incrediboxhttps://www.incredibox.com/NeiProduksjonsverktøyMusikkAlle trinnWebIncredibox er et musikalsk beatbox-spill og nettsted. Konseptet består av dra-og-slipp lydikoner på forskjellige tegn for å gjøre dem til beatbox. Web-versjon eller egen bruker.
Jødedommen.nohttps://www.xn--jdedommen-l8a.no/JaRessursside eleverKRLEAlle trinnWebKRLE Nettstedet inneholder ulike slags ressurser med et innenfra perspektiv på jødedommen og jødisk liv i Norge
Kaboom percussionhttps://www.youtube.com/channel/UCKTAPsxJcdfc6K3bIimyRGQNeiKunnskapsbankMusikkMellomtrinnWebMusikk 5.-10.trinn,YouTube-kanal med mange rytmeøvelser
Kahoothttps://kahoot.com/schools/distance-learning/JaSynkron aktivitetAlle fagAlle trinnAlle plattformerQuiz som engasjerer. Kan også. brukes asynkront
Kamihttps://blog.kamiapp.com/remote-learning-with-kami-during-school-shutdowns/NeiAsynkron kommunikasjonAlle fagAlle trinnAlle plattformerFungerer med GSuite eller Canvas
Khan Academyhttps://www.khanacademy.org/about/blog/post/611770255064350720/remote-learning-with-khan-academy-during-schoolNeiKunnskapsbankAlle fagAlle trinnWebKhan Academy tilbyr øvelser, instruksjonsvideoer og et personlig læringspanel som gir elevene mulighet til å studere i sitt eget tempo i og utenfor klasserommet. Khan Academy har ressurser på matematikk, vitenskap, dataprogrammering, historie, kunsthistorie, økonomi og mer.
Kids Discover Onlinehttps://www.kidsdiscover.com/kids-discover-online/NeiKunnskapsbankAlle fagAlle trinnWebFå tilgang til Kids Discovers prisbelønte bibliotek med naturvitenskapelige og sosiale studier materiale på hvilken som helst enhet når som helst. Gratislisens krever at skoleeier tar kontakt.
Kikorahttps://kikora.no/fjernundervisningJaMengdetreningMatematikkAlle trinnWebUtforskende matematikk med fokus på prosessen
KIS digitalhttps://kisdigital.no/med-naturen-i-sikte-fotokurs/JaKunnskapsbankK&HUngdomstrinnWebFor ungdomstrinn og VGS. "Med naturen i sikte" er et fotokurs for å bli en kreativ fotograf ute i naturen.
Klimaskolenhttps://www.klimaskolen.no/JaKunnskapsbankFlere fagAlle trinnWebRessursbank for elever med oppgaver og aktiviteter for undervisning om klima, miljø og bærekraftig utvikling.
Kognityhttps://kognity.com/support-coronavirus/NeiKunnskapsbankAlle fagAlle trinnWebKognity har tilpasset den tradisjonelle læreboka til digitalt forbruks tekst med videoeksempler, 3D-modeller og praksisprøver for å gjøre innholdet mer interaktivt og engasjerende. Det beste er at alle lærebøkene er pensumorienterte og designet for å styrke dypere læring.
KorArtihttp://korarti.noJaKunnskapsbankMusikkAlle trinnWebSangbank med masse sanger, både norske og engelske. Tekst og akkompagnement.
Korrekturavdelingenhttp://www.korrekturavdelingen.noRessursside eleverNorskAlle trinnWebNettstedet for deg som ønsker å skrive riktig
Krø.nohttps://xn--kr-mka.no/JaKunnskapsbankKroppsøvingAlle trinnWebForeløpig har denne nyoppstartede nettportalen kun noen innlegg, men to av de er en samling over ideer til hvordan man kan gjøre kroppsøvingsundervisningen på distanse.
Kroppsøvinghttps://sites.google.com/view/kroppsoving/homeJaKunnskapsbankKroppsøvingAlle trinnWebRessursen inneholder digitale emnekurs som går over 4-5 uker, og der elevene har progresjon fra uke til uke. Emnekursene har som mål å synliggjøre både progresjon og læring for elevene, og for lærerne. Elevene kan følge et emnekurs eller for medbestemmelse til å velge fritt blant emnekursene.
KS-Unghttps://www.ks.no/ks-ung/JaKunnskapsbankSamfunnsfagVGSWebSamling digitale spill, læringsressurser og filmer om lokaldemokrati, kommuner, medbestemmelse og yrker i kommunal sektor. Ressursene er gratis og passer for elever på 10. trinn og i videregående skole.
Kulturarvskolenhttps://www.kulturarvskolen.no/JaKunnskapsbankFlere fagUngdomstrinnWebOnline undervisningsopplegg til spennende og lærerik skattejakt i kulturarven for alle årstrinn og en rekke fag.
LabsLandhttps://labsland.com/blog/en/2020/03/12/schools-and-universities-closure-support/NeiKunnskapsbankNaturfagVGSLabsLand forbinder skoler og universiteter med virkelige laboratorier som er tilgjengelige et annet sted på Internett. Et ekte laboratorium kan være en liten arduino-drevet robot i Spania, et kinematikkoppsett i Brasil eller et laboratorium for radioaktivitetstesting i Australia. De er virkelige laboratorier, ikke simuleringer: laboratoriene er fysisk der, og studenter fra disse skolene og universitetene får tilgang til dem.
Lær kidsa kodinghttps://www.kidsakoder.no/JaKunnskapsbankProgrammeringBarneskoleWebResursside i programmering, med introduksjon til mange programmeringsverkttøy.
Lærepengerhttps://www.larepenger.no/spill/#/KunnskapsbankMatematikkUngdomstrinnWebUndervisningsopplegg om økonomi tilpasset barne- og ungdomsskole
Lærervikarenhttps://www.laerervikaren.noJaKunnskapsbankAlle fagAlle trinnWebOver 2200 ferdige undervisningsopplegg for bruk i vikartimer på 1. - 10. trinn
Leap Learninghttps://webapps.leaplearning.no/JaLæreverkAlle fagSmåskolenWebLeap Learning tilbyr gratis alle sine web-apper for logikk/begreper - lese/skrive, matematikk og engelsk. Dette er hovedsakelig for 1-4 trinn og spesialundervisning. Nettside
Learn English Kidshttps://learnenglishkids.britishcouncil.orgNeiKunnskapsbankEngelskWebVeldig variert og nyttig side til alle engelsklærere. Kids for barneskole, Teens for eldre elever .Oppgaver for utvikling av alle de grunnleggende ferdighetene
LearnLabhttps://learnlab.net/no/JaSynkron aktivitetAlle fagAlle trinnWebLast opp din presentasjon og legg inn elevaktiviteter i mellom lysbildene
Leseklodenhttps://www.lesekloden.no/JaMengdetreningNorskSmåskolenWebGratis norsk nettside med 70+ gratis arbeidsark, digitale verktøy og temasider for barn i alderen 1.-4. trinn. Virker både på PC og læringsbrett.
Lesemesterhttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHW-1NE3D6vvY4Bci6ibo9I6KiYGhWRabjg8ZrJnDAMRDEUA/viewformJaKunnskapsbankNorskAlle trinnWebLesemester er en lesetjeneste som gir barn og ungdommer tilgang til digitale bøker fra små og store forlag.
Lesetreethttp://www.genely.no/?fbclid=IwAR3iROBcI0_FWSmQk5Q11H_AC-gVh6Tlu2oaNBdOWcIFVtti9Kh7NAhXfAwJaKunnskapsbankNorskAlle trinnWebet pedagogisk dataprogram som hjelper den enkelte med å øve inn den ortografiske avkodingen av ordene
Lesetrenerenhttps://www.lesetreneren.no/JaMengdetreningNorskAlle trinnWebLesetreneren.no er et pedagogisk verktøy for å øke lesehastigheten. Brukernavn: dugnad og passord: dugnad
ListenWisehttp://blog.listenwise.com/2020/03/listenwise-support-for-schools-affected-by-the-coronavirus/NeiKunnskapsbankEngelskVGSAlle plattformerPodcast lessons from the best non-fiction storytellers. Largest library of listening comprehension quizzes for the classroo
LiveGymskolehttps://livegymskole.no/JaKunnskapsbankKroppsøvingBarneskoleWebLivegymSkole er et nettbasert trenings- og aktivitetstilbud, tilpasset elever i grunnskolen.
Lonelinesshttps://www.necessarygames.com/my-games/loneliness/flash?fbclid=IwAR1YMSmQD83YjInR-MJ9cG3lTyUXn8Nep-LEDiJKrH44V0wk7C1sQURB9EkNeiSpillSamfunnsfagUngdomstrinnWebLoneliness er et minimalistisk og abstrakt spill som tar kort tid å spille gjennom. Passer utmerket for å snakke med elevene om psykisk helse og ensomhet.
Loomhttps://www.loom.com/NeiAsynkron kommunikasjonAlle fagAlle trinnWebVerktøy for skjermopptak
Loops Digitale ressurser i alle faghttps://loops.education/l/pvcVjoN8NeiKunnskapsbankAlle fagAlle trinnWebEn oversikt over gratis nettressurser, etter fag og fagfornyelsens tre temaer.
Make Beliefs Comicshttps://www.makebeliefscomix.com/Comix/NeiProduksjonsverktøyAlle fagAlle trinnWebLett å lage tegneserier for elever og lærere
Makecode for micro:bithttps://makecode.microbit.org/JaProduksjonsverktøyProgrammeringMellomtrinnWebProgrammeringsverktøy som brukes til å programmere micro:bit, men som også kan brukes til simulering når elevene ikke har micro:bit tilgjengelig
Manga Highhttps://www.mangahigh.com/en-gb/blog/2020-03-06-free-access-schools-online-maths-coronavirusNeiProduksjonsverktøyProgrammeringMellomtrinnWebMatematikk og koding møter blended learning med spillbaserte elementer.
Matematikk.orghttps://www.matematikk.orgJaMengdetreningMatematikkAlle trinnWebEt nettsted for med spill, ressurser og fakta om matematikk. Her finner du levende matematikk for alle!
Matematikksenterethttps://www.matematikksenteret.no/JaMengdetreningMatematikkAlle trinnWebHer finner du tips til gode ressurser i matematikk. Her ligger også de populære kenguruoppgavene, som er laget for å motivere og engasjere for mer læring. Matematikksenteret har også ressurser for GeoGebra, Kahoots og ressurser for å jobbe med misoppfatninger.
Matopediahttps://www.matopedia.no/startside/JaLæreverkFlere fagBarneskoleWebMatopedia er et fullverdig læreverk i faget mat og helse for grunnskolen. Her vil du som lærer finne alt du trenger for å gi elevene dine en solid og innholdsrik utdanning i faget. Bruk følgende passord for å logge inn på matopedia.no: For elevseksjonen: GratisElev2020 For lærerseksjonen: GratisTeacher2020
Mattelisthttps://www.mattelist.no/JaKunnskapsbankMatematikkAlle trinnWebsamling med ressurser innenfor emner i tall og algebra og geometri.Oppgavene er utviklet med utgangspunkt i forskningsbaserte prinsipper om hva som er god læring og undervisning i matematikk.
Mattematchenhttps://www.mattematchen.noJaRessursside eleverMatematikkAlle trinnWebMattematchen er en matematikkonkurranse for klasser over hele landet
Mattemesternhttps://www.mattemestern.noJaMengdetreningMatematikkAlle trinnWebAdaptivt og kan brukes helt ned i 1. Læreren kan åpne opp for ulike oppgaver for elevene.
Maximum Smart øvinghttps://www.gyldendal.no/grs/Maximum-Smart-OEvingJaMengdetreningMatematikkUngdomstrinnWebSmart Øving er en personlig læringsopplevelse bygget på det ypperste av teknologi for adaptiv læring og læringsanalyse. Du trenger ingen kode for å komme inn i produktet. Alt du trenger å gjøre er å logge på med din FEIDE-bruker.
Menneskethttps://www.mennesket.net/JaLæreverkSamfunnsfagUngdomstrinnWebLæreverk i historie (og noe samfunnsfag). Fullstendige fagtekster med oppgaver og quiz. Rettet mot videregående, men kan også brukes på ungdomstrinnet og høyere
Mentimeterhttps://www.mentimeter.comAlle fagAlle trinnWebGjør at lærerne kan stille spørsmål til elevene som de kan svare på under undervisning. Læreren får opp svarene på sin skjerm, og kan evt. velge å vise alle svarene til sine elever, eller holde de for seg selv. Veldig gøy verktøy som er gratis om du ikke vil ha mye features.
Mentor Hotlinehttps://mentorhotline.no/JaSynkron aktivitetAlle fagAlle trinnWebGratis leksehjelp, gitt som frivillig initiativ av profesjonelle mentorer
Minecraft: Education Editionhttps://education.minecraft.net/NeiEn spillbasert læringsplattform som fremmer kreativitet, samarbeid og problemløsing i et oppslukende digitalt miljø.
MobyMaxhttp://press.mobymax.com/mobymax-to-provide-all-k-8-schools-and-school-districts-closed-by-covid-19-with-free-internet-learning-softwareNei
Multi Nettoppgaver Småtrinnhttps://podium.gyldendal.no/MNO1-4/4bJaMengdetreningMatematikkSmåskolenWeb
munin.buzzhttps://munin.buzz/Ukesavis og læringsressurs rettet mot mellom- og ungdomsskole
MusicFirsthttps://www.musicfirst.com/NeiMusicFirst Classroom beskriver seg som det eneste omfattende læringsstyringssystemet (LMS) for musikkundervisning. Tjenesten kombinerer programvare for læringsadministrasjon med engasjerende innhold og kraftig integrert programvare som hjelper lærere å overvåke studentens fremgang, lage læringsopplegg og lage oppgaver.
Musikkpedagogikk.nohttps://musikkpedagogikk.no/hjemmeskole/JaMusikkAlle trinnWebAktiviteter for musikkundervisning - gratis tilgjengelige. Noe for Soundtrap, noe GarageBand og noe uten noen av dem. Dette er ramme-aktiviteter, tips for læreren, som justerer aktivitetene til sine elever - avhengig av alder, erfaring med verktøyene og andre faktorer. Læreren kjenner klassen best.
Mystery Sciencehttps://mysteryscience.com/school-closure-planningNeiNaturfagForhåndslagdre læringsopplegg det inspirere barna til å elske vitenskap! Krever nå ingen registrering eller innlogging.
Narom - Andøya space center https://www.narom.no/undervisningsressurser/hjemmeundervisning/JaKunnskapsbankNaturfagAlle trinnWebAktiviteter til hjemmeundervisning, hvor alle ressursene er knyttet til naturfag eller fysikk og har forklarende tekster og aktiverer som elevene selv kan gjøre. Det vil komme flere ressurser etter hvert, så følg med på denne siden.
Nasjonalbibliotekethttps://www.nb.no/artikler/nb-no-skole/KunnskapsbankAlle fagAlle trinnWebMye digitalt, gratis innhold.
National Geographic Learninghttps://eltngl.com/assets/html/digitalresources/NeiKunnskapsbankFlere fagAlle trinnWebRessurser som kan brukes i flere fag og på ulike trinn
NDLAhttps://ndla.no/JaKunnskapsbankAlle fagVGSWebEn nasjonal delingsside med læringsressurser og undervisningsopplegg, eiet og drevet av fylkeskommunene.
NearPodhttps://nearpod.com/coronavirusNeiAlle fagAlle trinnLag spennende læringsopplegg på minutter. Legg til ulike aktiviteter elevene skal gjennomføre og bruk ulike verktøy som hjelper deg organisere elevgruppen du har med deg digitalt.
Newselahttps://newsela.com/about/blog/preparing-for-distance-learning-due-to-school-closures/NeiUlike ressurser og innhold på engelsk med mål om å engasjere elevene.
Nimbus Capturehttps://nimbusweb.me/screenshot.phpDet er en Google-utvidelse som fungerer som screencastify. Lar deg skjermen ta tak, ta opp over presentasjoner eller spille inn en "live" leksjon.
Norden i skolenhttps://nordeniskolen.org/nb/JaKunnskapsbankFlere fagAlle trinnNordeniskolen er en gratis, digital undervisningsressurs for lærere og elever i hele grunnopplæringen. Kortfilmer, litterære og faglige tekster, spill,
Norli Juniorhttps://www.norlijunior.no/?artikkel=5840-lesekonkurransen-starter-igjenJaMengdetreningNorskAlle trinnWebNorliJunior åpner for ny runde med lesekonkurranse. Nyttig fordi lærer kan følge med på daglig lesing til hver enkelt elev og opprettholde lesetrening. Konkurransen åpner torsdag.
Norsksidenehttps://www.norsksidene.no/web/JaKunnskapsbankNorskAlle trinnWebRessursside for norskfaget. Denne ressursen er en fantastisk støtte for elevene, uansett måloppnåelse.
NRK skolehttps://www.nrk.no/skole/JaKunnskapsbankAlle fagAlle trinnAlle plattformerNRK Skole er et stort videoarkiv for alle klassetrinn og med innhold i de fleste av de store fagene. Innholdet er gratis og lett tilgjengelig gjennom søk i læreplanene.
Nynorsksenterethttps://nynorsksenteret.no/JaKunnskapsbankNorskAlle trinnWebNynorsksenteret (Nasjonalt senter for nynorsk i opplæringa) er eit ressurssenter for nynorsk i skulen og barnehagen. Senteret fremjar metodar og arbeidsmåtar som kan motivere og auke kvaliteten på arbeidet med nynorsk i barnehagen og skulen.
Nysgjerrigperhttps://www.nysgjerrigper.no/JaKunnskapsbankFlere fagAlle trinnWebOpplev ekte forskerglede med NYE SIDER. Nysgjerrigper er en metode for å skape driv og engasjement i klasserommer ved å tenke som en forsker. Tenn forskergnisten i klasserommet!
Operasjon Dagsverkhttps://www.od.no/gjennomforing-av-od/oppgaver-ressurserJaKunnskapsbankAlle fagAlle trinnWebHer ligger det allerede gratis oppgaver, øvelser og filmer som kan tas i bruk i digital undervisning om globale sammenhenger. Sidene vil oppdateres de nærmeste dagene med flere digitale oppgaver + øvelser + filmer, og digitale tilpasningstips av de som allerede er der! Alle oppgavene lages i tråd med kompetansemål i ungdomsskolen og VGS, men noen kan nok brukes på barneskolen og! Kom gjerne med ønsker eller behov for oppgaver/undervisning om globale sammenhenger, så skal vi prøve å lage! Hilsen oss i OD!
Ordrikethttps://ordriket.noJaKunnskapsbankNorskWebOrdriket er et prisvinnende norskverk for hele barnetrinnet. Verket legger opp til et systematisk arbeid med de grunnleggende ferdighetene, samtidig som det fremmer leselyst og leseglede.
Otushttps://otus.com/Otus er et gratis LMS designet spesielt for K-12 fjernundervisning.
Outschoolhttps://outschool.com/#abk5k0ab9zNei
Padlethttps://padlet.com/NeiAlle fagOppslagstavle, diskusjonsforum, lenkesamling en av de mest brukte apper i Norge! Demokratisk oppsett der deltagerne kan poste tekst, bilder, lenker mm, samt kommentere og reagere på hverandres poster. Gratisversjonen tilbyr et begrenset antall tavler og krever ikke innlogging.
Parlayhttps://parlayideas.com/school-closure-support/JaSynkron aktivitetOnline diskusjonsverktøy. Verktøy som fremmer gode gruppediskusjoner og refleksjoner i digitalt format. Både synkront og asynkront.
Pear Deckhttps://www.peardeck.com/staying-connectedNeiAlle fagMed løsninger forankret i aktiv læring og formativ vurdering, gjør PeerDeck det enkelt for deg å få kontakt med elever i alle aldre og evner. Når det skjer, deltar flere studenter og lærer, klasserommet blir bedre, og du vet at du gjør en forskjell.
Peergradehttps://app.peergrade.io/login?next=https%3A%2F%2Fapp.peergrade.io%2Fsettings%2Fcodes%3Fmc_cid%3D807ec28728%26mc_eid%3D9f5a85651fNeiAlle fagPeergrade lar lærere og studenter gjennomføre vurderingssesjoner med hverandrevurdering.
PHET interaktive simuleringerhttps://phet.colorado.edu/nb/teaching-resources/activity-guideNeiKunnskapsbankNaturfagVGSWebInteraktive videoer for undervisning i naturfag - mange oversatt på norsk. Nyttige fordi de er interaktive simuleringer, enkelt å visualisere kompliserte prosesser
Pianoklassen.nohttps://www.pianoklassen.no/JaKunnskapsbankMusikkBarneskoleWebPianoklassen er en digital læringsportal med pianospill som læringsverktøy. Gjennom nivådelte, intuitive videoer engasjeres og motiveres elevene til samspill, læring og mestring.
PickATalehttps://pickatale.no/learn/JaMengdetreningNorskSmåskoleniOS interaktive lese &- lydbokapplikasjon. 2 uker gratis. IoS og Android
PiktochartProduksjonsverktøyAlle fagAlle trinnWebLag digitale og interaktive tekster som plakater, infografer, o.l.
Podcast for barn- Afterposten jr.https://podcasts.apple.com/no/podcast/juniorr%C3%A5det/id1503309769?l=nbJaFlere fagBarneskoleAlle plattformerPodcast fra Aftenposten Junior
Praxi labswww.praxilabs.comJaSynkron aktivitetvirtual science labs for university students
Prodigyhttps://www.prodigygame.com/Nei
Prontohttps://pronto.io/coronavirus/NeiKommunikasjon.
Psykisk helsehttps://www.vfb.no/produkter-og-tjenester/hjemmeaktiviteter/JaKunnskapsbankFlere fagBarneskoleWebAktiviteter som kan være med å få tiden til å gå for både voksne og barn, samtidig som de gjør godt for den psykiske helsen.
Quillhttps://www.quill.orgNeiMengdetreningEngelskUngdomstrinnWebEngelsk gramatikk for ungdomsskole og VGS.
Quizlethttps://quizlet.com/NeiAsynkron kommunikasjonAlle fagAlle trinnAlle plattformerInnlogging med Google eller Facebook. Lærere kan lage flere ulike klasser, og deretter dele en link som elevene logger seg inn på. Lærer lager ulike "flashcards", som elevene deretter skal utføre oppgaver med. Eks. stave, skrive, koble sammen.
Rafto https://rafto.no/no/undervisning/hjemmeskoleJaLæreverkSamfunnsfagUngdomstrinnWebDiskriminering, demokrati, krig og dehumanisering, migrasjon og menneskehandel, fordommer og klimaendringer. Kan brukes i de tre tverrfaglige temaene
ReadTheoryhttps://readtheory.orgNeiEngelskMellomtrinnWebLeseforståingsprogram i engelsk. Egnar seg nok for dei største på barneskulen, ungdomsskulen og vgs. Lærar følgjer progresjon.
Realfagsløyperhttp://realfagsloyper.no/JaKunnskapsbankNaturfagHøyere utdanningWebFagstoff og ressurser for kompetanseutvikling i matematikk- og naturfagdidaktikk.
Reinteksthttps://foreningenles.no/reintekst/JaNorskVGSLeseaksjon med skjønnlitteratur og sakprosa, lydfiler og forslag til undervisningsopplegg for videregående skole
Religion.nohttps://www.religion.noJaKunnskapsbankKRLEVGSReligionslærerforeningen har åpnet sine artikler. Mest for vgs.
Religioner.nohttps://religioner.no/uenighetens-fellesskap/JaKunnskapsbankKRLEAlle trinnWebVideoer på religioner.no - uenighetens fellesskap sier noe om hva ulike religioner (eg. representanter) mener om ulike spørsmål. Fortrinnvis ungdomsskole og VGS
Rettighetsslottethttps://rs.reddbarna.no/JaKunnskapsbankFlere fagSmåskolenI Rettighetsslottet kan elever på 1. - 4. trinn lære om sine rettigheter, blant annet gjennom tegneserier, musikkvideoer, spill, filmer og quiz.
Rockalinguahttps://rockalingua.com/Fremmedspråk. Spansk. Grunnleggende spansk med musikk, videoer og spillaktiviteter
Røde kors - snakk om pandemienhttps://www.rodekors.no/vart-arbeid/beredskap/pandemi/korona-rode-kors/tilbake-pa-skolen--undervisningsmateriell-om-en-annerledes-tid-under-koronapandemien/JaLæreverkAlle fagBarneskoleWebRøde Kors har utviklet et gratis undervisningsmateriell som skal hjelpe elevene å bearbeide det de har opplevd under koronapandemien så langt.
Salabyhttps://tibet.gyldendal.no/feide/mellon/endpoint/postResponseJa
Samtavlahttps://talkwall.uio.no/#/JaSynkron aktivitetKommunikasjonsplattform m feide-innlogg
Schoologyhttps://www.schoology.com/k-12/packages/basicNeiSchoology er et LMS som tilrettelegger for god vurderingspraksis for å forbedre studentenes prestasjoner, fremme samarbeid og tilpasse læring.
Science by simulationhttp://www.sciencebysimulation.com/chemreax/AnalyzerAB.aspxSynkron aktivitetNaturfagVGSWebKjemi-verktøy: virtuell titrering (for kjemi 1 på vg2)
ScienceWerkzhttps://www.werkzpublishing.com/sciencewerkz/nsta-5-for-free/Nei
Scratchhttps://scratch.mit.edu/NeiProduksjonsverktøyProgrammeringMellomtrinnWebScratch er et kodingsverktøy som kan brukes til å animere, lage en fortelling eller lage spill. Den er nettleserbasert og benytter blokk-programmering. Scratch kan brukes på norsk og mange andre språk. Det kan derfor brukes i engelskundervisning eller som støtte for elever med norsk som andrespråk. Også tigjengelig i appform for yngre barn (https://www.scratchjr.org)
Screencast-o-matichttps://screencast-o-matic.com/NeiAsynkron kommunikasjon
ScreenCastifyhttps://twitter.com/Screencastify/status/1226934956930281472NeiAsynkron kommunikasjonOmvendt undervisning. Lag egne undervisningsvideoer.
SDG Academyhttps://sdgacademylibrary.mediaspace.kaltura.com/homeNeiKunnskapsbankAlle fagHøyere utdanningWebAlt fra klimaendring til etikk og barns utvikling behandles her med høy-kvalitets videoer.The SDG Academy is the online education platform of the Sustainable Development Solutions Network (SDSN), a global initiative for the United Nations.
Second Lifehttps://join.secondlife.comNeiEn digital verden der man beveger seg om kommuniserer som avatarer
Seterra Geographyhttps://online.seterra.com/en/p/corona-supportNei
Signaturhttps://signaturbm.portfolio.no/JaKunnskapsbankVGSWeb
Skaperskolenhttps://skaperskolen.noJaSkaperskolen finnes i hele landet og er et samarbeid mellom de regionale vitensentrene og Naturfagsenteret.
Skole er digghttps://skoleerdigg.orgJaKunnskapsbankAlle fagUngdomstrinnWebNettressurs laget av lærer Arne Midtlund med mye av det han gjør i egen undervisning.
Skoleflinkhttps://www.dropbox.com/s/rkrvbin0pelybj9/Skoleflink%20%E2%80%93%20linker.pdf?dl=0Skoleflink har laga videoane om matematikk 1-7.
Skolenhttps://skolen.cdu.noJaKunnskapsbank
Skrivesenterethttp://www.skrivesenteret.noJaKunnskapsbankAlle fagAlle trinnWebOppgåver og teori om skriving i fleire fag.
Slido Educationhttps://blog.sli.do/slido-for-education/Nei
Smart Learning Suitehttps://go.smarttech.com/distancelearningNeiSMART Learning Suite Online gjør det mulig for elevene å koble eksternt til fjernundervisning i sanntid levert av lærere og delta i læringssaktiviteter.
Smartbokhttps://www.smartbok.no/JaKunnskapsbankAlle fagAlle trinnSmart Bok er den digitale utgaven av Gyldendals kjente lærebøker. Bøkene er tilført verdifull funksjonalitet for både elev og lærer – blant annet innlest tekst som i en lydbok, muligheten til å ta notater og markeringer, søke etter innhold, se bilder og spille av filmer.
SmartMusichttps://www.smartmusic.com/Nei
SnapMentorhttps://www.snapmentor.no/Asynkron kommunikasjonAlle fagUngdomstrinnAlle plattformerLekse- og studiehjelp over chat [Høyere utdanning][Voksenopplæring][Ungdomsskole og VGS][Alle fag]. Databehandleravtale og FEIDE innlogging klart.
Socrativehttps://socrative.com/NeiSynkron aktivitetAlle fagAlle trinnAlle plattformerQuizverktøy som har en del gode funksjoner i gratisversjonen. Kan gjennomføres synkront og asynkront med elever.
Solfeg.iohttps://help.solfeg.io/hc/en-us/articles/360006637818-How-to-teach-your-music-class-online-Nei
SOS-Barneby https://www.sos-barnebyer.no/skole-og-barnehage/hjemmeundervisningKunnskapsbankSamfunnsfagBarneskoleWebKorte filmer med barn fra ulike land, samt forslag til oppgaver.
Soundtraphttps://www.soundtrap.com/edu/NeiProduksjonsverktøyMusikkUngdomstrinnAlle plattformerSoundtrap er et innspillingsverktøy som kan brukes til å lage podcast eller musikk. Det er oversiktlig og enkelt i bruk.
Speiderbasenhttps://speiding.no/speiderprogram/speiderbasen?sort=relevant-descend&searchWord=&page=1JaKunnskapsbankFlere fagAlle trinnWebAktivitetsbank med mange aktiviteter, møteforslag som kan gjennomføres i en skoletime eller to og mange ferdige ressurser som bare kan tas i bruk.
Spenthttp://playspent.org/html/NeiSpillEngelskVGSWebSpent er et spill som handler om å overleve fattigdom og hjemløshet. Passer bra til temaet "global challenges" i engelsk. Elevene får en pengesum som de må overleve på i en måned, samtidig som de må ta ulike valg om hvordan de vil prioritere pengebruk.
Spillpedagogenehttps://www.spillpedagogene.noJaSpillpedagogene. Hvis du savner "IKT-i-praksis" sidene, har de laget en kopi av det
Spirehttps://www.spireorg.no/uar.htmlJaLæreverkFlere fagAlle trinnWebSpire og Utviklingsfondet har utarbeidet et undervisningsopplegg knyttet til filmen ‘Uår’ som enkelt kan gjennomføres digitalt samtidig som relevante kompetansemål trekkes inn. Tematikken i filmen omhandler klimaendringer og matproduksjon, klimarettferdighet og bærekraftig utvikling.
Språkløyperhttps://sprakloyper.uis.no/JaMengdetreningNorskAlle trinnRessurser for lærere i grunnskole og videregående skole på området språk, lesing og skriving, utviklet av Lesesenteret og Skrivesenteret. Tema er undervisning og utvikling av lesing og skriving hos alle barn og elever, både i fag og på tvers av fag.
Språkrådethttps://www.sprakradet.no/Sprakarbeid/Skole/JaKunnskapsbankNorskAlle trinnWebTeori og oppgåver rundt norsk språk
STEMSCOPEShttps://stemscopes.com/resources/stemscopes_online_access_during_covid_19_school_closings.pdf?utm_source=All+STEMscopes+Users+March+2020&utm_campaign=7553a915d4-EMAIL_CAMPAIGN_2020_03_10_04_50&utm_medium=email&utm_term=0_983a091b45-7553a915d4-382976285Nei
Stolpejaktenhttps://stolpejakten.no/JaSynkron aktivitetKroppsøvingAlle trinnStolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en applikasjon på mobilen, slik at man kan scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med.Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet.
Store Norske Leksikonhttps://snl.noJaKunnskapsbankAlle fagAlle trinnWebKildesikkert oppslagsverk
Stortinget undervisninghttps://www.stortinget.no/no/Stortinget-og-demokratiet/stortinget-undervisning/?fbclid=IwAR2qlO3u7Ck5lk6CsR62MJ3CeGkP8rbCs3z9AFU9wcE5pzIQamx1SjHGB9QJaRessursside eleverSamfunnsfagAlle trinnAlle plattformerInformasjon og spørsmål knyttet til læreplan
StoryBoardhttps://www.storyboardthat.com/Nei
Super:bithttps://www.vitensenter.no/superbit/JaSuper:bit er en nasjonal satsing for å gi barn og unge muligheten til å være kreative med programmering og utvikle digital skaperkraft. Ressurser finner du hos Vitensentrene, NRK og Lær Kidsa Koding
Sykkeldyktighttps://www.sykkelbynettverket.noSykkelopplæring for 4. - 7.trinn av Trygg Trafikk. Feideinnlogging. Læringsstier med tekster, video og oppgaver.
Tailor-EDhttps://www.tailor-ed.com/NeiFjernundervisning. Fremhever muligheten for differensiering
TechSmithhttps://discover.techsmith.com/remote-techsmith/NeiOmvendt undervisning
TEDhttps://ted.com/JaKunnskapsbankWebMange gode videoer innenfor alle mulige temaer på ulike språk, det meste på engelsk. Finnes også tilhørende oppgaver til videoene på TED-Ed.
TED-Edhttps://ed.ted.comJaKunnskapsbankWebMange gode videoer innenfor alle mulige temaer på ulike språk, det meste på engelsk. Finnes også tilhørende oppgaver til videoene på TED-Ed.
Tellahttps://www.statped.no/laringsressurs/sammensatte-larevansker/Tella---Mattespill-for-de-minste/JaMengdetreningMatematikkSmåskolenAlle plattformerPedagogisk spill for nettbrett der barn kan lære matematikk gjennom å leke og prøve seg fram. Spillet er utviklet av Høgskolen i Bergen i samarbeid med Statped.
Tes Blendspacehttps://www.tes.com/lessonsNeiFjernundervisning. Lag læringsøkter for dine elever. "Create - Engage - Assess"
The evolution of trusthttps://ncase.me/trust/?fbclid=IwAR33LhXnryp89rRwfYFSPA5zTjPywsgn4f04-cC3i3zZ5FlRy4AXfjUFix4NeiSpillSamfunnsfagVGSWebThe Evolution of Trust er et spill som spilles på 30 minutter. Det illustrerer spillteori gjennom utvikling av tillit.
Thinglinkhttps://www.thinglink.com/NeiLag unike opplevelser med interaktive bilder, videoer og 360 ° medier
Tidfortihttps://tidforti.noJaNorskMellomtrinnLeselystaksjon med skjønnlitteratur og sakprosa på nynorsk, lydfiler og forslag til undervisningsopplegg for 7. trinn
Tine stafettenhttps://www.tine.no/tinestafetten/JaSynkron aktivitetKroppsøvingBarneskoleWebTINEstafetten arrangeres i år digitalt. Dvs. at barna løper sin etappe hjemme og lærere kan registrere antall elever som var med. Det vil bli gitt tips til aktivitet i tillegg til en livesending med kjente fjes. Datoen for stafetten er 12. mai, men elevene kan løpe hele uka.
Trivselslederhttps://www.trivselsleder.no/JaKunnskapsbankKroppsøvingMellomtrinnVi har laget en toukers aktivitetskalender som elever enkelt kan gjennomføre hjemme. Dette opplegget dekker faget kroppsøving og passer for alle trinn på barneskolen.
Twinklhttps://www.twinkl.com/blog/how-to-utilise-twinkl-during-the-coronavirus-shutdown-a-guide-for-schools?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=coronaNei
TXT-aksjonenhttps://txt.noJaNorskUngdomstrinnWebLeselystaksjon med litterære tekster, lydfiler og forslag til undervisningsopplegg for ungdomstrinnet
Tynkerhttps://mailchi.mp/tynker/in-support-of-schools-facing-health-related-closureNei
UFilmhttps://ufilm.no/JaKunnskapsbankMatematikkUngdomstrinnWebFilmer om grunnleggende matematikk for både mellomtrinn og ungdomstrinn
Ung Husflidhttps://www.unghusflid.no/tingaalage/P72JaKunnskapsbankK&HAlle trinnWebUlike kunst og håndverksprosjekt der nokre av oppgåvene kan barn og unge lage heime.
UsynligOhttps://usynligo.no/JaSynkron aktivitetKroppsøvingUngdomstrinnAlle plattformerOrientering uten skjermer. UsynligO er en app som gjør O-løyper tilgjengelig året rundt, uten at det trenger å være skjermer i skogen. Appen følger med på GPS og vibrerer og lager en fanfare når løperen har funnet den neste posten i løypa. UsynligO støtter både tradisjonell orientering der man tar postene i en bestemt rekkefølge, samt poeng orientering løyper der løperen selv velger rekkefølgen og samler poeng for hver post man finner.
Vidcodehttps://about.vidcode.com/lovemyvidcode/2020/3/9/in-support-of-schools-facing-health-related-closureNei
Videotekethttps://videoteket.noJaKunnskapsbankNorskVGSVideoteket er en videolærebok i norsk, med over 20 timer video om litteratur, språk, skriving, og andre norskfaglige emner.
ViewSonichttps://www.viewsonic.com/us/distance-learningNei
Voces DigitalNeiRessurs for fjernundervisning av spansk og fransk
VooksNeiKunnskapsbankEngelskBarneskoleOpplesing av barnebøker med bilde og tekst
Wakelethttps://wakelet.com/wake/3af73ea4-a652-4e38-934d-765aefe0f35bNei
We Videohttps://www.wevideo.com/educationNei
Wherebyhttps://www.whereby.comJaSynkron aktivitetDigitale møter
Wormiehttps://wormie.appJaMengdetreningNorskSmåskolenAlle plattformerMålet med Wormie Ordssøk er å bidra til å styrke barns evne til å avkode ord, samtidig som det skal trene leseutviklerne i søkelesing. Det å kunne søkelese er en sentral ferdighet i lesekompetansen.
xtramathhttps://xtramath.org/JaMatematikkSmåskolenWebGratis mengdetreningsprogram i dei fire rekneartane. Passar godt for barnetrinnet.
Zoomhttps://blog.zoom.us/wordpress/2020/02/26/zoom-commitment-user-support-business-continuity-during-coronavirus-outbreak/NeiSynkron aktivitetAlle fagAlle trinnAlle plattformerKommunikasjonsverktøy. Møteplass. Mulighet for å dele skrivebord.

Pålogga en trygg, digital skolehverdag!

Pålogga AS  er et ideelt aksjeselskap som oppstod gjennom et privat inititatv for å støtte lærerne under Koronakrisen når regjeringen vedtok å stenge norske skoler og barnehager.

Facebookgruppen Korona-dugnad for digitale lærere har siden starten 12. mars 2020 fått over 59 000 medlemmer.  50+ frivillige – lærere og andre ildsjeler  – holder hjulene i gang på dugnad. 

Møt noen av våre frivillige og les mer om oss i Pålogga på våre nettsider.

Hva kan vi hjelpe med?