Lyttepost torsdag 26. mars 2020

300%

Økning i seere på NRK Super da Vikartimen for 1.-4. trinn på NRK startet opp onsdag 25. Mars.

DAGENS HØYDEPUNKT

Erna Solberg og Guri Melby på Drammen VGS! Elevene hos Anne Grønlie ved Drammen VGS fikk seg en overraskelse.

DAGENS HJERTESUKK

Kan absolutt alle som har påstått at barn er «digitalt innfødte» og argumentert med at siden elevene har hatt en iphone i hendene siden de var 2.

26 mars kl. 16.00 “Hele Norge danser

Vi snakker om vorfor det er bra å danse, hvordan vi kan bli med på blime-dansen på NRK Super på fredag kl 12.00 og litt om hvordan det er å komme på Tv og i lokalavisa

Gjest: Thea Othilie Gulbrandsen, 12 år fra Bøleråsen skole, i samtale med Martin Johannessen.

26 mars kl. 20.30 Hele landet sitter i hjemmekarantene – hva blir konsekvensene?

Tema: Hva gjør isolasjon med oss? Og hva kan vi gjøre for å lette på presset?

Gjest er Lars F. Skahjem, fengselspsykolog i Halden Fengsel, i samtale med Martin Johannessen.

Noe av det vi snakket om:

– Noen innsatte tar skade av å sitte isolert. Hvordan jobber du for å forebygge dette?

– Er det overførbart til befolkningen? Er det forskjell på barn, ungdom og voksne?

– Hva skal vi til lærerne som ser at elevene deres begynner å slite?

– Hva skal vi se etter – hvordan oppdager vi at folk sliter?

STATUS FRA HOVEDGRUPPA PÅ FACEBOOK

I dag har det vært en “vanlig” dag om det går an å si det sånn. Det er deling av ideer og hjelp med verktøy. Det er flere og flere som ønsker hjelp til praktiske oppgaver hjemme. Få elevene til å bevege seg og gjøre ting. Mye kreativitet som baking, plante blomster, triksing med dorull osv. Morsomt å se at podcast og escape room er to metoder som ser ut til å fenge en del. Mulig vi kan sette litt fokus på det videre. Fortsatt kommer det inn lærere i gruppen som har meldt seg inn i Facebook i dag!

ANNET

Vikartimen er et populært tiltak

Grafen viser hvordan seertallene skyter i været klokka 9 på første sendedag for vikartimen på NRK Super onsdag denne uka. Lærere fra Korona-dugnaden har hjulpet til med å sette sammen innholdet til skoleTV for 1.-4- trinn. Vi krysser fingre for at tilbudet utvides til 5.-7. trinn.