Lyttepost tirsdag 24. mars 2020

PÅLOGGA LYTTEPOST NR 5| 57 804 MEDLEMMER

DAGENS ORD

Slitasje

Med mye natte-jobbing og entusiasme kom vi oss gjennom uke 1. Nå fikser vi teknologien litt bedre, har en struktur på dagen og en i en merkelig ny normal er i ferd med å falle på plass.

I dag meldte Regjeringen av skolene blir stengt i hvert fall til over påske. Det begynner å synke inn – for dobbelt-arbeidede “lærer-foreldre” og dobbelt-arbeidede “foreldre-”lærere”.

“Vi fikser dette på et vis, men vi er slitne. Allerede. hvor lenge makter vi egentlig dette kjøret?

Og DER var vi 500 medlemmer i gruppa norsk som andrespråk! Ikke så mye aktivitet i dag. Gruppa bærer fremdeles litt preg av det er stort sprik i elevenes digitale kompetanse og hvordan dette ble jobbet med #prekorona.

Noen skoler var knall godt forberedt og kjører på som vanlig, med læringspartner og litt som i en språklab. Men dette er en elevgruppe som ikke bestandig blir prioritert. Noen har knapt hatt læreverk, utstyr eller lisenser. Alt har vært basert på kopiering, klipp og lim. Så det er mye som må læres nå, for oss alle!

Gruppa for videregående studiespesialisering driver seg selv, høy aktivitet og 100 nye medl siden i går. 4120 medlemmer i dag. Fikk streng beskjed i dag tidlig om å opprette emneknagger, så gjør det nå!

I dag har det vært mer aktivitet i voksenopplæringgruppa. Flere skriver innlegg og innleggene får flere kommentarer. Det virker som mange har begynt å få litt erfaring nå, og det deles både konkrete opplegg og spørsmål om læringsplattformer. Dagens høydepunkt var en lærer som delte et undervisningsopplegg hun har laget til deltakere som har liten eller ingen skolebakgrunn fra hjemlandet).

STATUS FRA HOVEDGRUPPA PÅ FACEBOOK

På dagtid var det mange spørsmål om tekniske ting og masse deling av undervisningstips.

Svært populære poster var om å lage film StopMotion, Podcast på videregående, morsomme bilder av hvordan (hjemme)kateteret ser ut og i sær en post om tips til gåter.

Samtidig har påske begynt å dukke opp 🙂 og det deles påskeaktiviteter.

Drypp fra gruppene

Tirsdag kl. 20:30
Tema: Mental trening med Frank Wedde

Gjest er Frank Wedde i samtale med Geir Sand Nilsen og Martin Johannessen

Vi snakket om:

– Hvordan fungerer hjernen?
Går det å lure hjernen til å redusere stress?
– Hva gjør vi for å takle usikkerhet
– Tips og triks for å kommunikasjon over nett.

I 2018 ga han ut boka “Et hode foran med funksjonell hjernetrening”