Lyttepost mandag 23. mars 2020

Antall kommentarer, delinger og likes på dette humor-innlegget i helgen

DAGENS HØYDEPUNKT

NRK starter opp med en times Skole-TV for elever på 1.-4. trinn kl. 9-10 alle hverdager fremover. Korona- dugnaden bistår NRK med å finne en form og et innhold som er nyttig for lærere og de minste elevene. Info om sendeplan og innhold kommer i morgen tirsdag.

DRYPP FRA GRUPPENE

LITT LAVERE SKULDRE DENNE HELGA!

På fredag oppfordret medlemmene hverandre til å logge av i helga; Bruk tid med familie og venner og pust skikkelig ut! Mange hørte på rådet.

Loggen viser en del aktivitet i gruppene på lørdag og søndag, men helt klart lavere skuldre enn forrige helg Bra jobba folkens!

Gruppa for 1.-7. Trinn melder om stort behov for å logge av i helga. Samtidig gikk ikke langt ut på lørdagen før det tikket inn med meldinger – mange opplever at hjernen jobber på høygir, også når vi liksom skal ha fri.

Denne uka sier flere at de har senket lista litt, eller, ihvertfall at de prøver. Lærerne er mye mer tilgjengelige enn ellers. Det er vanskelig å skille jobb og privat. Flere samtaler og spørsmål rundt team og møtevirksomhet enn i forrige uke. Fortsatt veldig god stemning.

Mandag kl. 16:00 Skoleledelse
Gjest: Stig Johannessen i skolelederforbundet i samtale med Fatih Deveci og Martin Johannessen

Mandag kl. 20:30 Hvordan håndterer Utdanningsetaten denne krisen?
Gjest: Marte Gerhardsen, direktør i Utdanningsetaten, i samtale med Fatih Deveci og Martin Johannessen. Stine Harbø om NRKs nye skolesending.

Søndag kl. 20:30 Hva skjer med skolepolitikken i Oslo?

Gjest: Inga Marte Thorkildsen, byråd for kunnskap og oppvekst i Oslo, i samtale med Ida Dahl og Martin Johannessen fra korona-dugnaden.

Lørdag kl. 20:30 Mental helse – hvordan går det med elevene?

Martin Johannessen snakker med Ingerid Oppedal Dowerdock, lærer ved Sandgotna ungdomsskole i Loddefjord utenfor Bergen.

STATUS FRA HOVEDGRUPPA PÅ FACEBOOK

I helga var det en del humor-innlegg, i dag var vi helt klart tilbake i jobb-modus med mye deling av opplegg og ressurser i dag. Ganske konkrete spørsmål; tips om påskepynt, multimedia, noveller. Noen innlegg engasjerer mange og trigger diskusjon og refleksjon. Her er tre eksempler:

En lærer kjenner på skvisen mellom å planlegge og gjennomføre opplæring og å være tilgjengelig for elevene og egne barn spurte: Dere som føler dere har dette sånn nogen lunde under kontroll – hva er trikset?” (110 svar på 2 timer).

En lærer skriver innlegg med et konkret tips for hvordan vi kan hjelpe elevene støtte hverandre, ved å være Psykt gode venner:
“God morgen! Under dagens morgenmøte gav jeg elevene mine en lekse de skal gjøre de neste ukene: være psykt gode venner! De har fått beskjed om å dele teite videoer de finner med hverandre, ringe hverandre, snappe hverandre og generelt sett bry seg om hverandre! Det er en psykisk belastning for mange å være så mye hjemme denne perioden og mange sliter. Derfor er det å bry seg så utrolig viktig! Anbefaler alle å gi lignende lekser til sine elever” (1.2 k likes)

KORONA-SKOLE: TAR DUGNADSÅNDEN KNEKKEN PÅ OSS? Spør Bjørn Bolstad
Hvis voksne ansatte hadde hatt tilsvarende arbeidsforhold som elevene der de måtte «levere» og avslutte en ny oppgave hver time, ville verneombudet og tillitsvalgt blitt koblet inn før lunsj den første dagen”. (163 kommentarer, 46 delinger) Samtidig holder skolene halvveis pusten i påvente av nyheter rundt fortsatt skolestenging.